Nyck de Vries over mislukte Formule 1-avontuur: 'Ik kan in een hoekje gaan huilen, maar daar wordt niemand beter van'
i

Getty Images

Nyck de Vries over mislukte Formule 1-avontuur: 'Ik kan in een hoekje gaan huilen, maar daar wordt niemand beter van'

Noah Hoogenboezem • 09:57, 06-01-2024 / Laatste Update: 07:47, 15-01-2024

Voor Nyck de Vries kwam vorig jaar een droom uit toen hij eindelijk een plek kreeg in de Formule 1. De Vries begon het seizoen als coureur van AlphaTauri, maar werd al na tien races aan de kant geschoven. De Nederlander heeft inmiddels voor het eerst teruggekeken op die periode.

"Uiteraard deed het pijn", zegt De Vries in een interview met De Telegraaf. De Nederlander werd halverwege het seizoen vervangen door Daniel Ricciardo: "Formule 1 is iets waar ik lang van heb gedroomd en dan stopt het weer snel. Dat is een teleurstelling."

Steun

De Vries zegt dat hij veel steun heeft gehad en dat heeft hem geholpen: "Ik heb denk ik wel 4000 berichten gehad. Ik kan wel in een hoekje gaan zitten huilen, maar daar wordt niemand beter van. Ik heb het snel kunnen relativeren. Pijn hoort bij het leven."

2024

De Nederlander gaat in 2024 niet stilzitten. Hij rijdt komend seizoen in de Formule E en de WEC, het kampioenschap waar ook de 24 uur van Le Mans onder valt. Daar kijkt hij naar uit: "Autosport is meer dan Formule 1. Al snap ik dat het grote publiek daar anders over denkt."

Wereldtitels

De Vries reed voor zijn Formule 1-avontuur jarenlang in de Formule E en de Formule 2. In beide klasses werd hij wereldkampioen. In 2019 was hij de beste in de Formule 2 en twee jaar later werd hij wereldkampioen in de elektrische klasse.

Invalbeurt

De coureur mocht in 2022 invallen tijdens Grand Prix van Italië bij Williams en pakte meteen twee punten. Hij maakte zoveel indruk dat hij een vast plekje bij AlphaTauri kreeg. In tien races was zijn beste resultaat een twaalfde plaats in Monaco. Ricciardo nam zijn plek over.