Raceseizoen begonnen met Formule E: Nyck de Vries moet weer even wennen in VT1
i

Pro Shots

Raceseizoen begonnen met Formule E: Nyck de Vries moet weer even wennen in VT1

Brian Vesseur • 08:55, 13-01-2024 / Laatste Update: 13:46, 15-01-2024

De raceliefhebbers kunnen hun geluk niet op. Het wachten op de Formule 1 wordt vanaf nu wat minder zwaar, aangezien de Formule E weer is begonnen. Vrijdagavond stond de eerste vrije training van het seizoen, voor de race in Mexico-Stad, op het programma. Zaterdagavond is de race op het circuit waar ook de F1 racet.

Jake Hughes snelde naar de eerste tijd (1.14,364), Pascal Wehrlein (voormalig F1-coureur) eindigde vlak achter hem. De Nederlander Robin Frijns pakte op vier tienden de vierde tijd. Nyck de Vries, de andere Nederlander in de Formule E, werd slechts twintigste.

De Vries

Hij lijkt nog even te moeten wennen aan zijn FE-auto, nadat hij vorig jaar nog een half seizoen in de Formule 1 reed. De Vries kreeg de kans in de hoogste autoklasse, omdat hij het jaar daarvoor uitstekend inviel bij Williams tijdens de Grand Prix van Italië. AlphaTauri zette hem om die reden in de auto, maar dat liep uit op een teleurstelling.

De Vries werd eerder al wél wereldkampioen in de Formule E, in 2021. Momenteel rijdt hij voor Mahindra. De renstal kende tijdens de testdagen ook al problemen.