Richard Verschoor de beste bij sprintrace Formule 2 in Saoedi-Arabië, maar moet eerste plek inleveren
Richard Verschoor (rechts met nummer 22) haalt Paul Aron in. © Getty Images

01:10, 09-03-2024 / Laatste Update: 01:11, 09-03-2024

Richard Verschoor heeft vrijdag bijna het goede voorbeeld gegeven aan Max Verstappen bij de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Nederlandse coureur van Trident won de sprintrace in de Formule 2. Helaas voor hem werd die eerste plek hem wel afgenomen een paar uur na de race.

Verschoor begon de race vanaf P2 achter polesitter Paul Aron. In de achtste ronde verraste hij de Noor met een inhaalactie op het einde van het rechte stuk. Verschoor moest daarna z'n koppie erbij houden vanwege een safety car en deed dat. De Nederlander controleerde de race en zag als eerste de wapperende geblokte vlag.

Aron eindigde uiteindelijk als derde, zijn landgenoot Dennis Hauger finishte nog voor hem op het Jeddah Corniche Circuit. De Noor kreeg uiteindelijk ook de winst door de diskwalificatie van Verschoor.

Diskwalificatie Verschoor

Een paar uur na de race bleek dat Trident iets niet goed gedaan had met de wagens. Verschoor en zijn teamgenoot Roman Stanek (tiende) werden uit de uitslag gehaald. De auto's van beide coureurs kwamen niet door de keuring. Achteraf, toen het Wilhelmus al had geklonken, bleek er iets niet goed te zijn met de elektronische instelling van zijn gaspedaal.

Grand Prix van Saoedi-Arabië

Om 18:00 uur was het de beurt aan Verstappen. Hij kwalificeerde zich als snelste voor de race op zaterdag, die op dezelfde tijd start. Om 14.25 uur kan Verschoor zich revancheren in de hoofdrace van de Formule 2, waar hij als tiende start.