🎥 | Rinus VeeKay boekt historische IndyCar-zege na fraaie inhaalrace: 'Hier droom je van'

Trevor Wagener • 01:15, 16-05-2021 / Laatste Update: 07:54, 05-01-2024

Rinus van Kalmthout, held! Hij heeft in de IndyCar Series de overwinning gegrepen. De pas 20-jarige autocoureur, beter bekend als Rinus VeeKay, volgt daarmee Arie Luyendyk en Robert Doornbos op. Luyendyk won in 1998 in Las Vegas als 1e Nederlander een IndyCar-race. VeeKay deed dat in 2021 op een fantastische manier.

Op het circuit van Indianapolis, dus niet de beroemde ovale baan, eindigde oud-Formule 1-coureur Romain Grosjean als 2e, Alex Palou werd 3e.

VROEM

Zo begon hij 'slechts' op P7, maar reed hij zich handig en behendig naar voren. In de 5e race van het seizoen ging Grosjean van poleposition van start. Dat maakte Van Kalmthout niks uit: hij ging er vlug langs en pakte een handvol secondes voorsprong met nog 30 ronden te gaan.

VeeKay behield de voorsprong eenvoudig. Het was de 1e IndyCar-zege voor zijn team Ed Carpenter Racing sinds 2016. Na ook Doornbos in 2007 is VeeKay de 3e Nederlandse winnaar. Voor Van Kalmthout is het zijn 2e seizoen in de IndyCar. Vorig jaar eindigde hij 1 keer op het podium en dus was hij dolblij met zijn overwinning.

"Toen ik een kind was, had ik niet gedacht te kunnen zeggen dat ik op mijn 20ste een IndyCar-winnaar zou zijn!", schreef hij op Instagram.

 

 

Een bericht gedeeld door Rinus VeeKay (van Kalmthout) (@rinusveekay)