'Sebastian Vettel kan Nederlander vervangen in de Formule E'
i

Getty Images

'Sebastian Vettel kan Nederlander vervangen in de Formule E'

Brian Vesseur • 18:51, 02-08-2023 / Laatste Update: 18:17, 11-12-2023

Sebastian Vettel wordt gelinkt aan de Formule E! Na zijn afscheid als Formule 1-coureur is de Duitser niet echt meer actief als racer, behalve als hij wordt uitgenodigd voor kortdurende wedstrijden. Misschien komt daar dus verandering in: een Duits team in de Formule E wil Vettel aantrekken.

Het gaat om ABT Cupra, het team waar Nederlander Robin Frijns dit jaar voor reed. Echt van harte ging dat niet, want het team eindigde onderaan in het constructeurskampioenschap. En dat terwijl het vorige team van Frijns, Envision Racing, de constructeurstitel pakte. Volgens het Duitse medium ran.de kan Frijns weer terugkeren bij zijn oude team.

Vettel in Zwitserland

Thomas Biermeier, de teambaas van ABT Cupra, zei in gesprek met het Duitse medium al een vervanger voor Frijns op het oog te hebben. Hij hintte enorm naar Vettel: "Misschien gaan we wel eens in Zwitserland kijken. Daar woont een coureur, die zich hard inzet voor het milieu en veel werk verzet als het aankomt op duurzaamheid."

Vettel is erg milieubewust, wat ideaal is voor de elektrische autosport. Daarnaast woont Vettel, die 53 Grands Prix won in de Formule 1, inderdaad in Zwitserland.