🏎️ | Thibaut Courtois heeft een nieuwe hobby: richt eigen team op in Formule 4
i

Getty Images

🏎️ | Thibaut Courtois heeft een nieuwe hobby: richt eigen team op in Formule 4

Pim Huberts • 18:38, 12-11-2023

Thibaut Courtois gaat vanaf volgend jaar meedoen met zijn eigen team in de Spaanse Formule 4. Niet zelf, maar wel als eigenaar van TC Racing. De Belgische doelman van Real Madrid heeft zijn passie voor het racen nooit onder stoelen of banken geschoven.

Tijdens de coronapandemie spendeerde hij veel van zijn vrije tijd op de racesimulator. Nu gaat hij met zijn team meedoen voor het echie.

Teambaas

De Spaanse voormalig Formule 1-coureur Roberto Merhi zal de teambaas zijn. Merhi reed in 2015 15 races voor Manor Racing. Wie de coureurs in het team van Courtois gaan worden, is nog niet bekend. Wel stelde de geblesseerde doelman al een aantal ingenieurs en technici aan, zo meldt HLN.

Formule 4

Courtois liet afgelopen zomer al doorschemeren een team te willen oprichten, maar heeft de licentie nu pas binnen. In de Spaanse Formule 4 worden er 5 races gereden in Spanje, maar ook 2 internationale manches in Portugal en België. Het Nederlandse MP Motorsport doet ook mee aan deze racedivisie. Reno Franco is de enige Nederlander.

Blessure

Courtois raakte in augustus zwaar geblesseerd op een training. Hij scheurde zijn kruisband in zijn linkerknie en schreeuwde het uit van de pijn. Het revalidatieproces zal zo'n halfjaar in beslag nemen. Andriy Lunin en Kepa Arrizabalaga hebben zijn plek overgenomen.