Video | Bizar begin van sprintrace in F2: crash direct na de start
De start van de sprintrace van de F2 in Melbourne was behoorlijk chaotisch © Getty Images

Video | Bizar begin van sprintrace in F2: crash direct na de start

13:40, 23-03-2024 / Laatste Update: 13:40, 23-03-2024

Een bijzonder moment aan het begin van de sprintrace in de F2 in Melbourne: direct na de start, op het rechte stuk, knalden meerdere auto's op elkaar.

Voordat het hele veld goed en wel onderweg was, klapten Pepe Martí en Gabriel Bortoleto al op elkaar. De auto's waren net voorbij het einde van de pitstraat toen hun race alweer was afgelopen.

Crash bij start in F2

Het ongeluk werd veroorzaakt door Isack Hadjar, die later de race dacht te winnen. Hij had niet door dat de pijlsnelle Martí al rechts van hem zat toen hij uitweek naar rechts, waardoor hij Spaanse coureur tegen Bortoleto aan drukte. Bekijk het voorval in de video hieronder. Tekst loopt door.

Diezelfde Hadjar won de race, maar de overwinning raakte hij kwijt. Hij kreeg tien seconden straf voor het incident bij de start, waardoor hij naar de zesde plaats zakte. De overwinning ging daardoor naar Roman Stanek, die daarmee voor het eerst een race won.

Richard Verschoor lag lange tijd op koers voor punten, maar haalde de streep uiteindelijk niet. Hij botste met Paul Aron en Andrea Kimi Antonelli en moest zijn strijd staken.