7-jarig ventje in de wedstrijdselectie van FC Kopenhagen, fans snapten er niks van
FC Kopenhagen / Getty Images

7-jarig ventje in de wedstrijdselectie van FC Kopenhagen, fans snapten er niks van

06:23, 21-04-2024 / Laatste Update: 06:23, 21-04-2024

Er staat een opvallende naam op de selectielijst van FC Kopenhagen, voor het duel met Silkeborg. Fans begrepen maar niet wie Niels Damsgaard was, maar kregen op zaterdag een uitleg van hun club.

Niels Damsgaard is namelijk een 7-jarige jongen, die voor één dag mag ervaren hoe het is om profvoetballer te zijn. Niels heeft het Adams-Oliver-syndroom, waardoor hij - in zijn geval - kleinere vingers heeft aan beide handen. Bij dat syndroom hebben mensen vaak last van kleinere handen en voeten.

Zaterdag en zondag krijgt Niels, met rugnummer 75, de kans om als profvoetballer te leven. Hij doet de complete voorbereiding mee voor het duel tegen Silkeborg, dat zondag om 16:00 uur begint. "Het wordt geweldig om zo dicht bij het team te mogen staan en profvoetballer te zijn", zegt Niels op de clubsite van Kopenhagen.

FC Kopenhagen

FC Kopenhagen lijkt dit seizoen naast de titel te grijpen. De ploeg staat zes punten achter op koplopers Brøndby IF en FC Midtjylland, met nog zeven wedstrijden te gaan in de Deense competitie.

Nederlander Kevin Diks speelt al sinds de zomer van 2021 bij de club. De afgelopen twee seizoenen werd hij kampioen met FC Kopenhagen. Ook oud-Ajacied Nicolai Boilesen zit in de selectie.