🎥 | Zien! 'Loco Djoko' tijdens Cincinnati-finale tegen Alcaraz: 'Breng creatine!'

Trevor Wagener • 10:24, 21-08-2023 / Laatste Update: 23:09, 11-12-2023

Zó heb je tennislegende Novak Djokovic zelden gezien: de 36-jarige topper won zondagavond na bijna 4 uur tennis de finale van het ATP-toernooi in Cincinnati van de Spanjaard Carlos Alcaraz, maar dat ging niet van harte. De 23-voudig granslamwinnaar moest keihard werken om Alcaraz te verslaan, en had daar álle hulp bij nodig. Tot aan zijn eigen ergernis toe!

Op beelden is te zien hoe Djokovic tegen het einde van de 1e set, bij een 5-4-stand in games in zijn voordeel, 'rustig' plaatsneemt op het bankje. Terwijl Alcaraz zich ook rustig klaarmaakte voor het vervolg van de wedstrijd, werd Djoko een beetje loco.

Djokovic gilt om creatine

De Serviër had geen creatine tot zijn beschikking, en wilde dat zijn team dat voor hem ging regelen. Alleen... werd Djokovic aanvankelijk niet goed verstaan. "Creatine", riep hij naar zijn team. "CRE-A-TI-NE!!!", gilde hij daarna ter verduidelijking. En... met succes.

Niet alleen hielp het stofje, wat normaal gesproken werkt voor een sneller spierherstel na intensieve inspanning, op het moment zelf: na een epische strijd pakte de tennisvedette zijn 39e toernooizege uit zijn loopbaan.