Balen: Nederlandse voetbalfan reist hele wereld over voor afgelaste wedstrijd
i

Getty Images

Balen: Nederlandse voetbalfan reist hele wereld over voor afgelaste wedstrijd

Noah Hoogenboezem • 14:56, 02-12-2023 / Laatste Update: 10:35, 07-01-2024

Het zit bij iedereen weleens tegen, maar wat een Nederlandse voetbalfan meemaakte is wel heel vervelend. Rick Braber is groot fan van een club uit Indonesië en reisde volgens De Gelderlander helemaal naar de andere kant van de wereld voor een wedstrijd van 'zijn' team. Hij deed dat alleen voor niets.

De wedstrijd van Persebaya Surabaya werd namelijk uitgesteld. Het WK voetbal onder 17 jaar wordt op dit moment gespeeld in Indonesië en dus moest Persebaya in een andere plaats spelen. Dat zorgde voor problemen volgens Braber: "Er is vaak geweld tussen voetbalfans in het land. De lokale autoriteiten grijpen regelmatig hard in om dat te voorkomen. Ook nu was dat het geval en dus werd de wedstrijd uitgesteld."

Terugreis

Dat was alleen voor Braber te laat, want hij moest alweer terug naar Nederland. Gelukkig was hij snel weer terug in Nederland: de terugreis naar Nijverdal duurde 'slechts' 30 (!) uur. Braber was al vaker geweest naar wedstrijden van Persebaya en liet tegen De Gelderlander weten dat hij binnenkort het gewoon weer gaat proberen.