Ballenjongen van Swansea die door Eden Hazard werd geschopt is nu miljonair

Bart van der Wijst • 21:05, 23-08-2022 / Laatste Update: 04:01, 12-12-2023

Veel voetbalfans zullen zich het moment dat Eden Hazard in zijn tijd bij Chelsea een ballenjongen schopte nog wel herinneren. Wat blijkt jaren later, de desbetreffende ballenjongen heeft een goed gevulde portemonnee. Niet omdat hij het tot profvoetballer heeft geschopt, de jongen werd op een andere manier miljonair.

In 2013 liet Hazard zich behoorlijk gaan. Chelsea stond over 2 wedstrijden op een 2-0-achterstand tegen Swansea City in de halve finale van de League Cup. In de slotfase van het bekerduel ging ballenjongen Charlie Morgan op de bal liggen om wat tijd te winnen. Hazard pikte dat niet en schopte het gastje in zijn buik. Dat leverde Hazard niet alleen rood op, hij kreeg ook een bak kritiek over zich heen.

Wodka

Na afloop zocht Hazard, die 3 wedstrijden schorsing kreeg, de ballenjongen op en maakte hij het goed. Morgan kreeg er door het incident honderdduizend volgers bij op Twitter. Maar wie dacht dat de ballenjongen daarna een vrij anoniem bestaan zou leiden heeft het mis. Morgan timmerde via een andere route aan de weg.

Samen met schoolvriend Jackson Quinn zette hij het wodkamerk Au Vodka op. Dat drankje is in 40 landen ter wereld te verkrijgen, ook in Nederland. Met Au Vodka stroomde er zoveel geld binnen voor Morgan en zijn vriend dat beiden terug te vinden zijn in een lijst me rijkste jongeren in het Verenigd Koninkrijk van The Times. Morgan en Quinn hebben een geschat vermogen van bijna 50 miljoen euro. Niet slecht.