Ex-toptennisster Ana Ivanovic kreeg huwelijksaanzoek uit bekende film van voormalig topvoetballer
i

Getty Images

Ex-toptennisster Ana Ivanovic kreeg huwelijksaanzoek uit bekende film van voormalig topvoetballer

Jeroen Rooseboom • 11:28, 20-12-2023 / Laatste Update: 10:21, 07-01-2024

Wie had ooit gedacht dat er in Bastian Schweinsteiger een groot romanticus zou schuilen? De voormalig voetballer van Bayern München en het Duitse elftal deed een huwelijksaanzoek zoals je die alleen in films ziet. De bekende film Notting Hill wel te verstaan.

Dat vertelde Schweini in de Bild-podcast Phrasenmäher. In 2016 vroeg Schweinsteiger zijn vriendin Ana Ivanovic, voormalig beste tennisster ter wereld, ten huwelijk. Hij had Notting Hill gekeken om inspiratie op te doen voor hoe hij haar ten huwelijk moest vragen.

Kleine parken

Hij vertelt: "In Londen zijn er kleine parken die alleen toegankelijk zijn voor bewoners. Toen heb ik stiekem het park gehuurd uit de film 'Notting Hill'. Ik wist natuurlijk dat Ana enorm nieuwsgierig was, en toen we er langs liepen stond het hek op een kier en zei ik tegen haar: 'Kom, laten we eens kijken!'. Daar heb ik het gevraagd. Dat kwam als een complete verrassing voor haar."

Om het nog romantischer te maken: de Duitser leerde zelfs Servisch om de vader van Ivanovic ervan te overtuigen dat hij de juiste man voor zijn dochter was. "Ik heb wel wat punten gescoord door haar hand in het Servisch te vragen. Ik ben naar Belgrado gevlogen en heb het gevraagd."

'Mooiste vrouw ter wereld'

Nu is Schweinsteiger inmiddels al even samen met zijn vrouw, met wie hij 3 kinderen heeft. Donald Trump, voormalig president van de Verenigde Staten, noemde Ivanovic ooit 'de mooiste vrouw ter wereld'. Schweinsteiger: "Voor het eerst zegt hij niks dan de waarheid!"