🎥 | Golfprof Adam Hadwin per ongeluk KEIHARD getackled door beveiliger

Trevor Wagener • 14:27, 12-06-2023 / Laatste Update: 07:12, 12-12-2023

Wat een beelden: golfprof Adam Hadwin wilde bij de RBC Canadian Open de zege van zijn goede vriend Nick Taylor vieren, al had de beveiliging van dienst daar absoluut géén zin in. De beveiliger, die waarschijnlijk dacht dat de met champagne spuitende Hadwin een willekeurige fan was, smeet de 35-jarige Canadees dan ook keihard naar de grond.

Nadat Taylor tegenstander Tommy Fleetwood had verslagen in een heuse playoff-ronde, barstte het feest los op de Oakdale Golf & Country Club in Toronto. Hadwin wilde het succes van zijn even oude vriend en landgenoot vieren, maar de beveiliging stak daar op harde wijze een stokje voor.

Beveiliger haalt juichende golfprof neer

Reden tot juichen hadden de Canadezen genoeg: de laatste keer dat een Canadees het toernooi op eigen ondergrond won voordat Taylor dat deed, was in 1954 (!). De tackle ging uiteraard viral op social media. "Super ingreep!", schreef iemand. "Die beveiliger verstaat zijn vak", noteerde een ander. "Hang dit moment in het Louvre!", reageerde een andere belangstellende op de tackle.