Code rood bij Oranje-legioen: jurk van topfan 'Kaasmevrouw Miek' gescheurd

Trevor Wagener • 12:22, 07-08-2023 / Laatste Update: 01:21, 12-12-2023

Oh jee... er was volgens De Telegraaf maandagmorgen lichte paniek bij het Oranje-legioen dat Down Under in Australië en Nieuw-Zeeland is om de Oranje Leeuwinnen te supporten. De jurk van de Limburgse topfan Miek van Rens-Verbers, beter bekend als 'Kaasmevrouw Miek' of Queen of Cheese, is stuk.

De krant meldde maandag dat de welbekende kleding van Miek kapot is. Tijdens de duels is de jurk, die vol zit met geborduurde tulpen en molens, vol trots. Hierbij draagt zij een enorm stuk kaas - mét koe - als hoed én daaronder uiteraard houten klompen.

Jurk Oranjefan 'Kaasmevrouw Miek' kapot

Een deel van haar medesupporters zijn nu een actie begonnen om de jurk te kunnen repareren. Met man en macht wordt er middels Facebook-groepen gezocht naar geschikte kleermakers in de omgeving van Sydney.

En... er is haast bij, want 'the Queen' reist aankomende woensdag af naar Wellington (NZ). Daar speelt Oranje aanstaande vrijdag om 3.00 uur Nederlandse tijd de kwartfinale tegen Spanje. Dus, tailor of hobbyist: meld je, want zonder jurk 'Kaasmevrouw Miek' natuurlijk niet de échte Queen of Cheese.