Daley Blind speelt deze game tijdens reisjes met Oranje: 'Normaal win ik altijd'
i

Getty Images

Daley Blind speelt deze game tijdens reisjes met Oranje: 'Normaal win ik altijd'

Pim Huberts • 16:37, 19-10-2023 / Laatste Update: 01:16, 05-01-2024

Vliegtuig in, vliegtuig uit. Dat is het leven van een profvoetballer. Zinloze tijd die je ergens aan moet besteden, zo ook bij het Nederlands elftal. Daley Blind vertelde in de Football is Life-podcast over zijn favoriete tijdverdrijf: Mario Kart.

"Met Marten de Roon samen waren wij de Mario Kart-koningen", vertelt de international. Oranje reisde afgelopen weekend af naar Griekenland en daar horen Mario Kart-races bij. "We waren met 7 jongens op zo'n Nintendo DS aan het spelen. En dan is het gewoon tegen elkaar. En gewoon vloeken. Al die rode schildjes die om je oren vliegen", vertelde hij verder.

Vroeger in de bus

Het deed Siem de Jong, de andere host van de podcast, denken aan zijn tijden bij Ajax. "Vroeger in de bussen hadden we ook een aardig groepje met Mario Kart. Luis Suarez, Edgar Davids, Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen en Urby Emanuelson. Laatst heb ik hem zelf ook weer uit de kast gehaald."

Beste Mario Karter

Wie was de beste tijdens het tripje van Oranje? "Dat was De Roon, maar hij heeft er genoeg tijd in zitten. Normaal ben ik de beste", aldus Blind.