🎧 | Makkelie was vroeger 'best goede' keeper: 'Veel scheidsrechters stonden onder de lat'
i

Getty Images

🎧 | Makkelie was vroeger 'best goede' keeper: 'Veel scheidsrechters stonden onder de lat'

Jeroen Rooseboom • 16:11, 19-07-2023 / Laatste Update: 22:04, 11-12-2023

Voetbalscheidsrechter Danny Makkelie is, voor het 2e seizoen op rij, door sportzender ALLsportsradio, verkozen tot ‘By VAR de beste scheidsrechter van het jaar’. In de studio vertelde hij een leuke anekdote: hij was vroeger keeper.

Aan presentator Robert Denneman vertelt hij hoe de kleine Danny vroeger met voetbal bezig was. "Van mijn 10e tot mijn 20e heb ik gevoetbald. Dat heb ik kunnen combineren met het fluiten." De scheidsrechter vertelt dat hij op zijn 19e werd gescout door toenmalig scheidsrechterbaas Mario van der Ende en dat hij op zijn 20e naar het betaald voetbal mocht om te fluiten.

Prijs

"Ik stond op het veld rechtsbuiten. Later werd ik ook keeper. En het schijnt, dat heb ik me laten vertellen, dat veel scheidsrechters keeper zijn geweest", vertelt Makkelie. "Ik denk dat ik best wel een goede keeper was. Ik heb ook de Frans Hoek-handschoen gewonnen als beste C-keeper van Nederland."

"Maar uiteindelijk vond ik het fluiten toch veel leuker. Ik zou ook nooit profvoetballer of profkeeper zijn geworden, daar ben ik veel te laat voor begonnen."

Luister hieronder naar het hele interview met Danny Makkelie.