📸 | David Beckham heeft spijt van DIT kapsel toen hij Nelson Mandela ontmoette
i

Getty Images

📸 | David Beckham heeft spijt van DIT kapsel toen hij Nelson Mandela ontmoette

Marcel Roes • 16:47, 05-07-2023 / Laatste Update: 02:27, 12-12-2023

Oud-voetballer David Beckham, nu eigenaar van Inter Miami, ontmoette in 2003 Nelson Mandela. De Zuid-Afrikaanse vrijheidsstrijder overleed in 2013, tot verdriet van de hele wereld.

Beckham, die voor onder meer Manchester United en Real Madrid speelde, had in zijn loopbaan zo ongeveer elke week een nieuw kapsel. Lange lokken of juist geschoren; blond of donker; stekelig of pluizig: alles kwam langs.

En hij heeft, zo zegt hij tegen The Sun, van geen enkel kapsel spijt. Op 1 na dan.

Nelson Mandela

Dat was dus het kapsel dat hij had toen hij Mandela ontmoette. Hij had toen zogeheten cornrows. Dat is een haarstijl die past bij afrohaar, dus bij het kapsel van donkere mensen.

Cornrows?

Beckham vertelt hoe dat ging: "Een van de vriendinnen van mijn partner Victoria was een kapper. Ik vroeg of ze iets wilde doen met mijn haar. Ze zei: "Wil je cornrows?" Ik zei: "Is goed hoor, geen idee wat het is, doe maar.""

Pijn

"Het invlechten van de cornrows deed pijn. Maar ik vond het leuk staan. Dat gebeurde op een zaterdag en op maandag vloog ik met Engeland naar Zuid-Afrika."

Woke

In deze tijden van woke, inclusiviteit en gevoeligheid over identiteit zou Beckham zeker niet meer zomaar cornrows kunnen dragen zonder gezeik over "culturele toe-eigening" en dergelijke. Zeker niet bij een ontmoeting met Mandela! Dat zal zijn "spijt" verklaren.