Dit is hét Sportmoment van het Jaar 2023 volgens de lezers van Sportnieuws.nl
i

Getty Images

Dit is hét Sportmoment van het Jaar 2023 volgens de lezers van Sportnieuws.nl

Noah Hoogenboezem • 19:00, 31-12-2023 / Laatste Update: 19:24, 04-01-2024

De lezers van Sportnieuws.nl hebben de afgelopen dagen mogen stemmen op hét Sportmoment van het Jaar. 2023 was een geweldig sportjaar voor de Nederlanders en dus was er genoeg te kiezen, maar uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn. Voor dat moment moeten we terug naar afgelopen zomer.

Mathieu van der Poel zorgde volgens de SN-lezers voor het mooiste moment van het sportjaar 2023. Het Nederlandse wielerfenomeen won in augustus op heroïsche wijze goud bij het WK op de weg. Hij is daarmee de eerste Nederlandse wereldkampioen op de weg sinds Joop Zoetemelk in 1985. De sportman van het jaar wint ook deze verkiezing: 34 procent van de stemmen waren voor hem.

Solo

De manier waarop Van der Poel de wereldtitel pakte, zal niet snel vergeten worden. Hij reed weg bij rivalen Wout van Aert en Tadje Pogacar, maar ging vlak voor het einde op de gladde wegen van Glasgow onderuit. De Nederlander stond weer op en kwam toch solo als eerste over de streep.

Podiumplaatsen

In de verkiezing moet Femke Bol een keertje genoegen nemen met het zilver. Bol pakte dit jaar goud bij het WK atletiek op de 400 meter horden en die overwinning krijgt 24 procent van de stemmen.

Op het podium is er ook een plekje voor Max Verstappen. De Nederlander pakte zijn derde wereldtitel op rij en dat moment krijgt 16 procent van de stemmen.

Bekijk hieronder de hele uitslag:

[poll id="3132"]