Duitse rapper zorgt voor ophef met tekst over voetbalster Alisha Lehmann: 'Zit tussen haar benen'
i

Getty Images

Duitse rapper zorgt voor ophef met tekst over voetbalster Alisha Lehmann: 'Zit tussen haar benen'

Noah Hoogenboezem • 11:32, 12-11-2023 / Laatste Update: 18:41, 04-01-2024

De Duitse rapper Farid Bang heeft voor ophef gezorgd met een nieuw nummer. Op zijn nieuw uitgebrachte album maakt hij in 1 van zijn nummers een verwijzing naar de Zwitserse voetbalster Alisha Lehmann. Lehmann is met 16 miljoen volgers op Instagram een internetsensatie.

Lees ook: Alisha Lehmann: ‘Beroemde voetballer wilde sex in ruil voor 100.000 euro’

In het nummer 'Godfather' zit namelijk de tekst 'Und bin kein Ball, doch zwischen den Beinen von Alisha Lehmann'. Wij zullen dat even vertalen: 'ik ben geen bal, maar toch zit ik tussen de benen van Alisha Lehmann.' Een erg subtiele tekst dus!

Feminist

De tekst heeft voor ophef gezorgd en het Zwitserse medium medium 20 Minuten vroeg de rapper dan ook naar de tekst. Bang vindt het juist een compliment voor de groei van het vrouwenvoetbal dat Lehmann in zijn nummer voorkomt: "Als een uitgesproken feminist wil ik op deze manier laten zien dat het vrouwenvoetbal steeds populairder wordt.'

Smaak

Tegen BILD geeft hij toe dat hij soms een slechte smaak heeft qua teksten, maar op andere vlakken een veel betere smaak heeft: "Ik heb een goede smaak qua vrouwen. Welke man zou niet een voetbal tussen haar benen willen zijn?"

Auschwitz

Het is dus ook niet de eerste keer dat Farid Bang in opspraak komt door teksten van nummers. In 2020 moest hij zijn excuses aanbieden na een antisemitische tekst. Hij bezocht daarop ook Auschwitz.

Interesse in het nummer? Luister het dan hier: