Fabio Jakobsen komt 7 maanden na horrorcrash met geweldig nieuws
i

ANP

Fabio Jakobsen komt 7 maanden na horrorcrash met geweldig nieuws

Robert Hüsken • 11:56, 17-03-2021 / Laatste Update: 22:55, 05-01-2024

Fabio Jakobsen heeft 7 maanden na de horrorcrash in de Ronde van Polen mooi nieuws gedeeld. De Nederlandse wielrenner van Deceuninck-Quick-Step gaat trouwen! Jeej! Zijn vriendin Delore Stougje zei ‘ja’ op het huwelijksaanzoek van Jakobsen, zo liet hij via Instagram weten.  

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door Fabio Jakobsen (@fabiojakobsen) op

Jakobsen had vorig jaar op 5 augustus een gruwelijk ongeluk tijdens een sprint in de Ronde van Polen. Op hoge snelheid maakte hij destijds contact met Dylan Groenewegen, die van zijn lijn afweek. Jakobsen raakte bij de val bijna al zijn tanden kwijt. Ook liep hij scheurtjes en breuken in zijn schedel en gehemelte op en een gebroken neus.

In coma

Jakobsen onderging destijds in een Pools ziekenhuis een vijf uur durende operatie aan zijn gezicht, waarbij maar liefst 130 hechtingen werden gezet. De renner werd enkele dagen in kunstmatige coma gehouden. Hij keerde daarna terug naar Nederland en onderging daar nog een aantal operaties. Zo werd bot vanuit zijn bekkenkam getransplanteerd in zijn onder- en bovenkaak.

Hij fietst weer

Jakobsen stapte in 2020 eind november weer op de fiets om de training voorzichtig op te pakken. Begin dit jaar ging hij met zijn ploeggenoten mee op trainingskamp naar Spanje.