📸😂 | Den Bosch geeft fans die bij historische 13-0 waren een legendarisch aandenken
i

Pro Shots

📸😂 | Den Bosch geeft fans die bij historische 13-0 waren een legendarisch aandenken

Bart van der Wijst • 11:04, 07-04-2023 / Laatste Update: 04:24, 12-12-2023

FC Den Bosch schreef dit seizoen onbedoeld geschiedenis. Begin maart werd er op bezoek bij koploper PEC Zwolle met maar liefst 13-0 verloren. Een avond die je als Bossche fan snel wil vergeten, al zal dat door een actie van de club zelf niet snel lukken. Den Bosch gaf de aanwezige toeschouwers namelijk een aandenken.

Er waren tientallen supporters vanuit Den Bosch afgereisd naar Zwolle. Daar zagen ze hoe hun ploeg met 13-0 werd afgedroogd. Een recordnederlaag. Als reactie besloot de club een sleutelhanger naar de fans te sturen. Daarop staat: Dè was kut! Mar ik war dr bij!. Voor de niet Brabanders: Dat was kut! Maar ik was er bij!

Check het legendarische aandenken hieronder:

De perfecte reactie. Ik had deze wedstrijd niet willen missen. #pecdbo pic.twitter.com/I3qhdrJBqW

— Josse (@Zuidhintham) April 6, 2023

Brief

In de brief, geschreven door algemeen directeur Tommie van Alphen, staat:

"Nou, dat was me het potje wel, een kleine maand geleden in die Hanzenstad aan de IJssel... Tot hilariteit van sommige buitenstaanders en ronduit teleurstelling van alle direct betrokkenen. Het was een rare wedstrijd. We weten wat verliezen is, maar dit was zelfs voor FC Den Bosch-begrippen nogal veel. Als je op je Bossche bek gaat, kun je het beter goed doen. Jij was erbij. Je stond erbij en keek ernaar. Als alles lukt is het leven maar saai. Er schuilt meer belofte in de teleurstelling. Dus als we straks wel iets te vieren hebben, kun jij zeggen, dat was toen en dit is nu. Succes-supporter ben je voor even, FC-er’ voor het leven. Heya Den Bosch!"