Gerard Joling over Ajax in de play-offs: 'Ga dat maar lekker in Rotterdam doen'
i

Talpa

Gerard Joling over Ajax in de play-offs: 'Ga dat maar lekker in Rotterdam doen'

Jeroen Rooseboom • 13:55, 11-01-2024 / Laatste Update: 13:32, 15-01-2024

Als het aan Gerard Joling ligt, moet Ajax uitwijken naar Rotterdam of Alkmaar als de ploeg play-offs voor Europees voetbal moet spelen. De data van die wedstrijden overlappen namelijk met geplande concerten van De Toppers in de Johan Cruijff Arena, waar Joling onderdeel van is.

De play-offs beginnen op 23 mei, een dag voordat de concerten van De Toppers beginnen. Joling bij het tv-programma De Oranjewinter: "We betalen een godsvermogen aan de ArenA. Dat gaat gewoon door. Dan moeten ze maar lekker in Rotterdam gaan spelen, of in het AZ-stadion."

Vijfhonderd man in dienst

Hij zegt verder dat de concerten al twee jaar van tevoren zijn vastgelegd. "Je bent alleen al acht, negen dagen bezig met de opbouw: wat er aan geluid hangt, is ongekend. We hebben een mannetje of vijfhonderd in dienst. Je kan niet zeggen: dat gaat niet door omdat Ajax opeens moet spelen."

Ajax gaat uitwijken

Overigens is al lang bekend dat Ajax zal uitwijken naar een ander stadion, mocht de ploeg van trainer John van 't Schip daarvoor moeten spelen. Waar ze dan heen gaan, is nog niet bekend.