Grand Prix meets Grand Slam! Charles Leclerc en Fernando Alonso voetballen tegen Novak Djokovic
i

Getty Images

Grand Prix meets Grand Slam! Charles Leclerc en Fernando Alonso voetballen tegen Novak Djokovic

Noah Hoogenboezem • 16:42, 19-05-2023 / Laatste Update: 22:53, 11-12-2023

AS Monaco is al even uitgeschakeld in Europa, maar volgende week staan er toch wereldsterren op het veld in hun stadion. Voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco voetballen coureurs Charles Leclerc en Fernando Alonso een wedstrijd tegen een team met niemand minder dan tennisser Novak Djokovic.

De wedstrijd wordt op dinsdag 23 mei gespeeld om geld op te halen voor een stichting die zich inzet voor kansarme kinderen.

Wie doen er allemaal mee?

Leclerc en Alonso zijn niet de enige coureurs die meedoen, want ook Carlos Sainz en Pierre Gasly zijn van de partij. Daarnaast doet ook Prins Albert van Monaco mee.

Snel door naar Parijs

De coureurs kunnen in Monte Carlo blijven, maar Djokovic zal daarna doorreizen richting Parijs. Daar begint op zondag 28 mei namelijk Roland Garros, het 2e Grand Slam-toernooi van het jaar. 14-voudig winnaar Rafael Nadal, de grote rivaal van Djokovic, maakte donderdag bekend niet mee te kunnen doen in Parijs door een blessure. Djokovic en Nadal hebben beide 22 Grand Slam-titels, dus Djokovic kan, bij winst, de recordhouder worden.