Johan Derksen (74) spreekt zich uit over pensioen: 'Word oude man als ik stop'
i

ProShots

Johan Derksen (74) spreekt zich uit over pensioen: 'Word oude man als ik stop'

Marcel Roes • 19:01, 08-12-2023 / Laatste Update: 07:14, 05-01-2024

Johan Derksen is op 74-jarige leeftijd nog steeds een populair en veelbekeken tv-maker. Elke werkdag schuift hij aan bij Vandaag Inside, dat rond de 1 miljoen kijkers per uitzending heeft. Hoe lang gaat de voormalig hoofdredacteur van Voetbal International nog door met zijn tv-klus?

Die vraag legde De Telegraaf voor aan De Snor. Zijn generatiegenoot Jan Boskamp (75) kondigde bijvoorbeeld aan dat hij komend voorjaar stopt als voetbalanalist op tv.

Oude man

"Ik denk dat ik een oude man word als ik stop", zegt Derksen. Het werk houdt hem jong, kortom.

"Ik zie dat er bij ons in het dorp voor mensen van mijn leeftijd een keer in de zoveel tijd stamppot wordt bereid. Ik werd laatst gevraagd om langs te komen, maar ik ben met heel andere dingen bezig. Mick Jagger heeft op zijn 81e nog een heel nieuw album gemaakt met de Rolling Stones. Dan kan ik hier toch 1 uur per dag zitten?"

Liveshow in Ziggo Dome

Op 10 december staan de mannen van Vandaag Inside in de Ziggo Dome voor een liveshow. De tickets zijn niet uitverkocht en dat zit Derksen niet lekker.

"Ik voel me net André Hazes", zegt hij. "Het is dan ineens heel hypocriet van ons dat wij hem hebben beledigd om het feit dat hij Ahoy niet in een keer uitverkocht kreeg, en nu overkomt ons hetzelfde. Ik zou eigenlijk tegen al die mensen die komen, willen zeggen: je had beter gewoon een keer bij ons in de studio kunnen zitten, dat is gratis en dan krijg je er nog een kopje koffie bij ook."