🎥​ | Johan Derksen ergert zich kapot aan Louis van Gaal in Op1: 'Weer die zelfverheerlijking'

Marcel Roes • 16:07, 17-06-2022 / Laatste Update: 05:51, 12-12-2023

Woensdag was Oranje-bondscoach Louis van Gaal te gast bij talkshow Op1. Donderdag konden de andere talkshows daar dus weer op reageren, en da's precies wat de heren van Vandaag Inside deden. Ze vonden dat LvG weer eens te veel aandacht naar zich toe trok en te betweterig deed.

"Ik heb gisteren een tafel gezien met mensen die elkaar niet begrepen, niets met elkaar hadden en aan het einde van de rit had Louis weer een geniale, zelfingenomen speech", zei Johan Derksen. "En niemand durft een kritisch vraagje te stellen, want dan krijg je meteen klits klats klanderen."

Wetenschap

Derksen en Van Gaal: eigenlijk lijken ze best veel op elkaar (net als Van Gaal en De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen).

"Het gaat allemaal om Van Gaal", zegt Derksen, die het allemaal om Derksen laat draaien. "En hele eenvoudige dingetjes die brengt hij alsof het wetenschap is. En advocaat Peter Plasman en die andere man (schrijver en coach Rob Marrevee) zaten er echt bij van: 'Jezus Christus, komt hier nog een einde aan, aan dat gebral?"

Zelfverheerlijking

Wat Derksen betreft hadden ze dit moeten doen: "Je kunt toch tegen Van Gaal een keer zeggen: 'meneer Van Gaal, zit u nu niet iets geweldig op te blazen wat een fluitje van een cent is?' Maar het was weer die zelfverheerlijking, hè."