Jutta Leerdam doet boekje open over 'rustige' Jake Paul: 'Hij is een entertainer, hij neemt een rol aan'
i

Instagram Screenshot

Jutta Leerdam doet boekje open over 'rustige' Jake Paul: 'Hij is een entertainer, hij neemt een rol aan'

Matthijs Nijhuis • 14:41, 10-09-2023 / Laatste Update: 06:59, 12-12-2023

Jutta Leerdam is binnenkort weer op het ijs te zien. Maandenlang draaide het vooral om het privéleven van de 24-jarige schaatster, maar binnenkort kan ze zich weer bewijzen als atlete. In een openhartig interview met de Telegraaf doet ze een boekje open over haar voorbereiding én haar relatie met Jake Paul. Waarschuwing: dat wordt weer een kleffe boel!

Lees ook: Jake Paul leert Jutta’s oma nieuwe dansmoves tijdens familiebarbecue

Paul is de afgelopen maanden méér dan opgenomen in de familie Leerdam: "Eigenlijk hebben we er allebei een familie bij. Ik in Amerika en hij in Nederland", aldus Jutta. Daarnaast is Jake een trouwe supporter: "Hij mediteert veel en dat leert hij mij. We hebben allebei een hectisch leven, maar uiteindelijk is hij ook gewoon een jongen uit Ohio en ik een meisje uit het Westland." En al die haatreacties op Paul dan? "Die slaan op het personage dat hij speelt. Op de echte Jake zoals ik hem ken, los van zijn online persona, zou niemand een haatreactie kunnen geven."

"Jake is open, lief en gevoelig. Hij is het tegenovergestelde van hoe hij zich in de media profileert. Hij is een online-entertainer en neemt een rol aan. Daarmee creëert hij een enorme hype voor al zijn gevechten."

Tekst gaat verder onder bericht

Hoge inzet

Leerdam gaat dit jaar weer van start voor team Jumbo-Visma. In vergelijking met de rommelige aanloop naar haar debuut voor dit team, heeft ze nu meer vertrouwen: "Ik vertrouw volledig op mijn coach Jac Orie." Toch vind ze het nog steeds lastig om de controle helemaal uit handen te geven: "Ik doe liever te veel dan te weinig en dat weten mijn coaches ook. Jac kent me inmiddels en moet me dan afremmen. We doen het echt samen."

Het doel voor het komende seizoen is duidelijk: winnen! "Ik ben beter op alle vlakken. Mijn honger is nooit gestild", aldus Leerdam. "Ik wil een wereldrecord rijden en zoveel mogelijk wereldtitels aan mijn prijzenlijst toevoegen."