Kersverse vrouw van Sadio Mané (18) als heldin onthaald op school na huwelijk
i

ANP

Kersverse vrouw van Sadio Mané (18) als heldin onthaald op school na huwelijk

Jeroen Rooseboom • 14:38, 12-01-2024 / Laatste Update: 14:17, 15-01-2024

Aisha Tamba, de kersverse echtgenote van Sadio Mané, is pas 18 jaar. Dat betekent dat ze gewoon nog op school zit in haar thuisland Senegal. Bij haar terugkomst kreeg ze een warm welkom van haar schoolgenoten, die haar luidkeels toezongen.

Mané was in zijn thuisland om zich met zijn ploeggenoten van Senegal klaar te maken voor de Afrika Cup. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om in het huwelijksbootje te stappen met de 13 jaar jongere Aisha. Dat gebeurde in het huis van de familie van Tamba in Dakar, de hoofdstad van Senegal.

Eerste ontmoeting

Vader Tamba vertelde hoe haar dochter en de voetballer elkaar twee jaar geleden al hebben ontmoet. "Mijn vrouw en Aisha gingen op bezoek bij zijn familie. Toen hebben ze elkaar voor het eerst ontmoet."

"Hij zag waarschijnlijk iets in haar en zijn ouders vonden haar ook leuk. We hebben elkaar dan ontmoet en hebben alles besproken volgens de traditie. Hiervoor hebben ze nooit gedatet, aangezien Aisha nog te jong was. Aisha heeft vrijwillig geaccepteerd, maar als ouders hadden we ook gezegd dat ze vrij was om te kiezen."

Terug naar school

Aisha zit dus nog op school, waar de voetballer van Al-Nassr aan zou meebetalen. Ze werd luidkeels toegezongen bij haar aankomst op school. Volgens Het Laatste Nieuws zingen haar schoolgenoten een vertaling van het liedje 'Madame Sadio Mané'. Aisha is er duidelijk van onder de indruk.