Nieuwjaarswensen van onze sporthelden: Jutta Leerdam blikt terug, Daniëlle van de Donk ten huwelijk gevraagd
i

ProShots

Nieuwjaarswensen van onze sporthelden: Jutta Leerdam blikt terug, Daniëlle van de Donk ten huwelijk gevraagd

Marcel Roes • 10:51, 01-01-2024 / Laatste Update: 07:47, 05-01-2024

Welkom in 2024! Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen voor topsporters om zichzelf te verbeteren, grenzen te verleggen, fans te verbazen en wellicht ook wat prijzen mee te pikken. Ook dit jaar volgt Sportnieuws.nl (inter)nationale sporthelden, om te kijken wat ze allemaal uitvreten binnen en buiten de lijnen. Hoe hebben ze bijvoorbeeld oud en nieuw beleefd?

Feestdagen zijn een min of meer lastige tijd voor afgetrainde atleten, die hun lichaam eigenlijk niet mogen volproppen met alle troep die jij en ik wel gedachteloos naar binnen werken. Toch mogen ook zij zichzelf een klein beetje laten gaan. Hier laten we zien hoe hoe zij 2023 afsloten en 2024 inluiden. We vullen dit bericht gedurende nieuwjaarsdag regelmatig aan.

Jackie Groenen

Jackie Groenen, voetbalster bij Paris Saint-Germain en de Oranje Leeuwinnen, heeft de laatste dag van 2023 (en eerste van 2024) beleefd met haar vriend. Die noemt ze niet bij naam, maar omschrijft ze als "my best person". Lief!

Die vriend, Bram, verschijnt niet zo vaak aan haar zijde in het openbaar of op social media. Toch zegt ze soms iets over hem. Lees bijvoorbeeld dit: Jackie Groenen niet zo tevreden over haar vriend: ‘Hij negeert mij vaak!’

- Lees hier een eerder deel met feestende sporters: Zo vieren onze sporthelden oud en nieuw: Max Verstappen sluit af met een potje Mario Kart

Jutta Leerdam

Schaatsfernomeen Jutta Leerdam moest vlak voor de jaarwisseling nog aan de bak bij de NK afstanden in Thialf. Daarna was het tijd voor een gezellige familiebijeenkomst. Op haar Instagram-story plaatst ze daar videootjes van, inclusief vuurwerk. In haar laatste post van 2023 blikt ze met een reeks foto's terug op haar onstuimige jaar. Lees ook: Dit was het bewogen jaar van tortelduifjes Jutta Leerdam en Jake Paul

Femke Kok

Ook schaatsster Femke Kok, net als Leerdam een sprintster, bladerde door haar album en koos een paar kiekjes uit om 2023 mee samen te vatten. "Dankbaar voor 2023", schrijft de Nederlands kampioene op de 500 meter. "Dit zijn een paar van mijn gelukkigste momenten." Die zie je nu hieronder.

Lionel Messi

Lionel Messi, winnaar van de Gouden Bal 2023, houdt het simpel. "Feliz 2024", oftewel 'Gelukkig 2024', noteert hij bij een foto van zijn gezin. Nou dankjewel Leo en hetzelfde voor jou, veel succes met Inter Miami!

Jack Grealish

Bij Jack Grealish was er op de laatste woensdag van 2023 een inbraak in zijn woning. De speler van Manchester City was op dat moment niet thuis − hij voerde zijn beroep uit, tegen Everton. De Engelsman sluit het jaar af met een post waarin hij reageert op de inbraak. "De mensen die dit soort verschrikkelijke misdaden begaan, hebben geen idee hoeveel schade ze veroorzaken in het leven van hun slachtoffers", aldus Grealish.

Matthijs de Ligt

Voetballer Matthijs de Ligt en zijn partner Annekee Molenaar posten dezelfde foto. "Happy New Year", luidt de heldere boodschap.

Nieky Holzken

Kickbokser Nieky Holzken is eveneens kort en krachtig. "Happy new year 2024", schrijft hij, met een foto in stijlvol zwart-wit.

Angel Daleman

Schaatsster (langebaan én shorttrack) Angel Daleman was op oudjaarsavond in de weer met vuurwerk. Wel met het lichtere soort: sterretjes en dat soort spul.

Daniëlle van de Donk

Voetbalster Daniëlle van de Donk is ten huwelijk gevraagd door haar Australische vriendin Ellie Carpenter. Op Instagram showt Van de Donk haar kersverse ring.