📸 | Olympische paarden schrikken zich ROT van dit sumo-beeld
i

Getty

📸 | Olympische paarden schrikken zich ROT van dit sumo-beeld

Marcel Roes • 19:38, 05-08-2021 / Laatste Update: 04:42, 05-01-2024

Het leven van een sportpaard is niet eenvoudig, zo blijkt maar weer uit de lotgevallen van de viervoeters op deze Olympische Spelen. Zo werd Jet Set al ingeslapen na een blessure en onderwijl liggen er nog veel meer ongelukken op de loer doordat de paarden zich het apelazarus schrikken van een enorm sumo-beeld .

De sculptuur van een sumoworstelaar is vlak naast het 10e van de 14e obstakels van de renbaan geplaatst. De worstelaar staat in vechthouding en is zeer zichtbaar voor de paarden, vlak nadat ze neerkomen van een sprong.

De Britse ruiter Harry Charles zegt: "Als je net de hoek kom komt, zie je die dikke kont van het beeld. Ik heb gezien dat 4 of 5 paarden daar echt van schrokken."

Vechten

Volgens de Daily Star heeft ook de Ierse ruiter Clan O'Connor een reactie gemerkt. "Het is nogal opvallend", zegt hij over het beeld.

Teddy Vlock uit Israël voegt toe: "Het is erg realistisch. Het lijkt als een echt persoon. Het is nogal beangstigend. Paarden willen niet een of andere gast vlak naast een obstakel zien staan. Zeker niet als het lijkt alsof die persoon wil vechten."