Partytime in Qatar! KNVB verzorgt feestjes in fanzone tijdens WK 2022
i

Getty Images

Partytime in Qatar! KNVB verzorgt feestjes in fanzone tijdens WK 2022

Marcel Roes • 00:16, 09-11-2022 / Laatste Update: 04:42, 12-12-2023

Terwijl het WK 2022 misschien wel het minst feestelijke WK-toernooi ooit gaat worden, heeft de Nederlandse bond KNVB besloten om toch de stemming lekker op te krikken in de fanzone in Doha.

Zelfs Sepp Blatter, de FIFA-baas toen Qatar het WK kreeg toegewezen, vindt inmddels dat het "fout" is dat het golfstaatje die eer kreeg. En Oranje-bondscoach Louis van Gaal is van plan om met de spelers een wijk met arbeidsmigranten op te zoeken.

Maar wat doet de KNVB? Oranje ballonnen loslaten, Hazes door de speakers, biertapje erbij? Op de dagen dat het Nederlands elftal speelt mogen Oranje-supporters samenkomen in de fanzone in het Al Bidda-park.

"De KNVB organiseert tijdens het WK op de dagen dat het Nederlands elftal speelt een bescheiden feest voor de Oranjefans in Qatar", meldt NOS. Sowieso komen er oranjemarsen.

Tegen Qatar

"Vanaf dag 1 was de KNVB geen voorstander van het WK in Qatar", zegt secretaris-generaal Gijs de Jong tegen De Telegraaf. "Maar nu wij binnenkort op het WK uitkomen, staan we als één team achter het Nederlands elftal."

"Het zal naast het voetbal ook over mensenrechten gaan. En dat moet ook. Maar wij zijn er ook voor onze Oranjesupporters. Daarvoor hebben we in Qatar onder meer de fanzone."