Pierre van Hooijdonk deelt weer sneer uit aan Maurice Steijn en bedenkt bijzondere bijnaam
i

ANP

Pierre van Hooijdonk deelt weer sneer uit aan Maurice Steijn en bedenkt bijzondere bijnaam

Jeroen Rooseboom • 18:40, 30-12-2023 / Laatste Update: 13:27, 08-01-2024

Pierre van Hooijdonk heeft op social media nog maar eens bevestigd dat hij nooit meer grote maatjes zal worden met Maurice Steijn. Dat doet hij naar aanleiding van het interview met de ex-coach van Ajax wat zaterdag verscheen in De Telegraaf.

In dat interview bij de krant zei Steijn onder andere dat het totaal niet mogelijk was om samen te werken met Sven Mislintat, de oud-directeur voetbalzaken. Het lijkt door sommige uitspraken een beetje alsof Steijn zijn straatje schoon wil vegen en dat de historisch slechte seizoensstart van Ajax onder zijn leiding naar zijn mening niet zijn schuld was.

B2

In een vrij cryptische post op X reageert Van Hooijdonk op dat interview. Zo noemt hij Steijn B2, naar de onhandige en slechthorende boef uit Bassie en Adriaan. Hij schrijft: "Legends Valentijn en Mike met een nieuwe aflevering vandaag in #detelegraaf . Zal wel de 18e zijn denk ik zo te zien aan de titel. Aan B2 (Maurice Steijn, red.) ligt het in ieder geval niet. Fijne jaarwisseling allemaal en de groeten uit Breda😘."

Ruzie tussen Steijn en Van Hooijdonk

Er gaat een lange historie aan de ruzie tussen de 2 mannen vooraf, die afgelopen jaar zijn hoogtepunt bereikte. Van Hooijdonk beschuldigde Steijn van ‘duistere deals’ met bevriende zaakwaarnemers in zijn periode bij NAC. De oud-coach van Ajax dreigde toen met een rechtszaak als Pi-air niet zijn excuses zou aanbieden. Die deed dat uiteindelijk.

Legends Valentijn en Mike met een nieuwe aflevering vandaag in #detelegraaf . Zal wel de 18e zijn denk ik zo te zien aan de titel. Aan B2 ligt het in ieder geval niet. Fijne jaarwisseling allemaal en de groeten uit Breda😘 pic.twitter.com/Qeyio1HgD9

— Pierre van Hooijdonk (@pierrevh17) December 30, 2023