📸 | Rattenstaartjes, gekke kleuren, kapotte tondeuses: dit zijn de mafste WK-kapsels ooit
i

Getty Images

📸 | Rattenstaartjes, gekke kleuren, kapotte tondeuses: dit zijn de mafste WK-kapsels ooit

Trevor Wagener • 18:59, 25-11-2022 / Laatste Update: 09:29, 08-01-2024

Op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar is het vrijdagavond in Groep B tijd voor dé clash tussen de Verenigde Staten en Engeland. Dat betekent uiteraard ook weer dat er veel spelers met bijzondere kapsels in actie komen. Wat te denken van USA-speler Weston McKennie? Hij heeft de nationale driekleur tijdens het eindtoernooi in zijn coupe verwerkt. Check hier nog meer toffe WK-kapsels door de jaren heen:

Het wereldkampioenschap voetbal in 1994 vond plaats in de Verenigde Staten. Destijds waren er met sterren als Carlos Valderrama (Colombia), Roberto Baggio (Italië), Trifon Ivanov, Yordan Letchkov (beiden Bulgarije), Alexi Lalas (USA) heuse attracties met hun opvallende haardrachten. 4 jaar daarvoor, op het WK in Italië, pakte Engelsman Chris Waddle shine met zijn ouderwetse mullet matje.

4 jaar daarna, bij het eindtoernooi in Frankrijk, leerde de wereld de excentrieke Nigeriaan Taribo West kennen. Daarbij baarde de volledige Roemeense ploeg bij dat toernooi opzien door allemaal hun haren te blonderen. In Japan en Zuid-Korea, weer 4 jaar later, maakte men kennis met misschien wel dé meest iconische WK-coupes ooit.

2002: meest verse WK ooit

De Turkse verdediger Ümit Davala boezemde met zijn Avatar-esque hanenkam extra angst in bij zijn tegenstanders, daar waar de stijlvolle Engelsman David Beckham wereldwijd miljoenen jochie inspireerde met zijn mohawk. De winnaar van dát toernooi was de Braziliaan Ronaldo: de spits liet tijdens het WK in Azië het welbekende kapseltje scheren.

Of dat als inspiratie gold voor de Angolees (Manuel) Locó, die op het WK 2006 in Duitsland actief was, is niet bekend. Wel paste zíjn coupe prima bij zijn blik en voetbalnaam.