Reservedoelman ManCity reageert subliem op onjuiste tweet over hem: 'Doe je onderzoek jongen'
i

Getty Images

Reservedoelman ManCity reageert subliem op onjuiste tweet over hem: 'Doe je onderzoek jongen'

Bart van der Wijst • 17:07, 11-06-2023 / Laatste Update: 06:57, 12-12-2023

Scott Carson won zaterdag voor de 2e keer in zijn carrière de Champions League. De 37-jarige reservedoelman van Manchester City keepte dit seizoen geen minuut, maar mocht toch mooi zijn winnaarsmedaille ophalen. Aan scherpte ontbrak het niet bij Carson, die een Twitteraar nog even op zijn plek zette.

In 2005 was Carson ook al reservedoelman toen hij met Liverpool de Champions League won tegen AC Milan. De Engelsman moest genoegen nemen met een plek op de bank achter Jerzy Dudek.

Revanche

Maar in tegenstelling tot dit jaar speelde Carson in dat seizoen wel. In de groepsfase keepte hij 90 minuten in een kwartfinale tegen Juventus (2-1 overwinning). Een voetbalfan op Twitter was dat even vergeten en riep dat Carson 2 keer de Champions League had gewonnen zonder ook maar een minuut te maken.

Dat tweetje kreeg Carson tijdens al het feestgedruis ook binnen en hij vond dat hij daarop moest reageren. "90 minuten in een kwartfinale, doe je onderzoek jongen", schreef Carson, vermoedelijk met een paar drankjes achter de kiezen. Legend.