🎥😂 | Roger Federer geweigerd bij Wimbledon: 'Ze geloofde niet dat ik 8 keer gewonnen had'

Jeroen Rooseboom • 22:19, 08-12-2022

Roger Federer is 1 van de grootste tennissers aller tijden. Na een bezoekje aan een dokter in Londen wilde de 41-jarige Zwitser nog even langs bij Wimbledon, maar daar bleek hij helemaal niet zo groot: de toegang werd hem ontzegd door een vrouw die hem niet herkende.

"Heb je een lidkaart?, vroeg ze aan mij. Je wordt blijkbaar lid van Wimbledon als je het toernooi ooit gewonnen hebt", vertelde Federer bij The Daily Show. "Ik wist daar helemaal niets van, de kaart lag allicht ergens thuis, maar ik zei haar dat ik er dus geen had, maar dat ze me wel kon binnenlaten omdat ik wel degelijk een lid ben."

Paniek

Maar daar geloofde de vrouw niks van. Dus moest Federer teruggrijpen op het oude vertrouwde 'weet je wel wie ik ben-argument'. "Ik raakte een beetje in paniek, maar toen heb ik iets gezegd waar ik me nog steeds niet helemaal goed bij voel: ik heb Wimbledon 8 keer gewonnen. Geloof me, ik ben een lid."

Ook dat maakte geen indruk op de beveiligster. Gelukkig voor Federer werd hij even verderop wel herkend als de twintigvoudig grandslamwinnaar die hij is en kon hij alsnog naar binnen.