viaplay-aanpassing-streamen-sport
ANP

Slecht nieuws voor Viaplay-abonnees: 'Wijziging heeft invloed op hoe je live sport kijkt'

15:54, 26-01-2024 / Laatste Update: 15:59, 26-01-2024

Het wordt lastiger om een Viaplay-account te delen. Dat blijkt uit een nieuwsbrief die de streamingsdienst heeft gestuurd naar abonnees. Daarin staat dat het vanaf 26 februari niet meer mogelijk is om op verschillende locaties naar hetzelfde sportevenement te kijken.

'We voeren een wijziging door die invloed zal hebben op hoe je live sportevenementen op jouw Viaplay-account kunt bekijken', staat in de nieuwsbrief. 'Als onderdeel van ons streven naar een eerlijke en veilige ervaring voor alle gebruikers, veranderen we hoe live sportevenementen tegelijkertijd gestreamd kunnen worden vanaf verschillende IP-adressen.'

Account delen

Kortom: mensen uit hetzelfde huishouden kunnen wel naar dezelfde voetbalwedstrijd of Formule 1 kijken, vrienden of familie die vanaf een andere locatie kijken niet. Het is dus lastiger om het account met een vriend of familielid te delen, of je moet goed afstemmen wie wat kijkt.

Om de situatie te verduidelijken, deelde Viaplay enkele voorbeelden:

  • Je kunt niet langer dezelfde Premier League-wedstrijd bekijken op twee apparaten met verschillende IP-adressen;
  • Je kunt niet langer dezelfde Viaplay F1-stream bekijken op twee apparaten met verschillende IP-adressen;
  • Je kunt wel gelijktijdig naar dezelfde F1-stream kijken op twee apparaten met verschillende IP-adressen waarbij het ene apparaat gebruik maakt van Viaplay en het andere apparaat gebruik maakt van F1 TV Pro.

De wijziging heeft overigens geen invloed op films en series.