Hugo Mallo bij Celta de Vigo
Hugo Mallo bij Celta de Vigo © Getty Images
i

Hugo Mallo bij Celta de Vigo © Getty Images

'Spaanse voetballer Hugo Mallo vervolgd voor aanranden van mascotte'

17:10, 31-01-2024 / Laatste Update: 17:10, 31-01-2024

Een heel bijzonder bericht uit Spanje: de Spaanse voetballer Hugo Mallo wordt vervolgd voor het aanranden van een mascotte. Dat zou zijn in april 2019 zijn gebeurd, toen hij nog voetbalde voor Celta de Vigo.

Bij het incident zou de voormalig aanvoerder van Celta de Vigo de vrouwelijke mascotte van tegenstander Espanyol, genaamd Periquita, hebben aangerand. Beelden die circuleren op sociale media zouden laten zien dat hij de persoon onder het kostuum, een vrouw, heel stevig vastpakt bij het handen schudden voor de wedstrijd. 

Handen onder kostuum

De vrouw, die Ana wordt genoemd, zegt dat Mallo met zijn handen onder haar kostuum ging en haar bij de borsten vastpakte. "Toen Hugo Mallo bij de mascottes aankwam, gaf hij de mannelijke parkiet een hand. Maar toen hij de vrouwelijke bereikte, gespeeld door mevrouw Ana, gleed hij zijn handen onder het kostuum en raakte haar borsten aan", zo citeert Daily Mail de verklaring van het slachtoffer.

Het vermeende slachtoffer verklaarde dat al in juni 2019, waarna kort daarna de voetballer ook een verklaring gaf. Hij wilde dat de zaak werd geseponeerd, maar dat is niet gebeurd. 

Rechter is duidelijk

Volgens een rechter was het duidelijk op de beelden dat er 'iets gebeurde' tussen de twee. "Hoewel het snel lijkt te gebeuren, kun je zien dat hun 'ontmoeting' langer duurt dan de rest van de begroetingen. Ze stapt ook weg en achter de mannelijke mascotte."

Mallo moet in juli voor de rechter verschijnen. De zaak zou eigenlijk vorig jaar al voorkomen bij de rechtbank van Barcelona, maar werd toen weer uitgesteld.

Brazilië 

Mallo voetbalt tegenwoordig in Brazilië bij Internacional. De rechtsback speelde het grootste gedeelte van zijn carriere bij Celta. Hij speelde in totaal 449 wedstrijden voor de club, voordat hij vorig jaar naar Brazilië vertrok.