Te weinig ervaring? Max Verstappen mocht hierom geen pijlsnelle Mercedes huren
i

Getty Images

Te weinig ervaring? Max Verstappen mocht hierom geen pijlsnelle Mercedes huren

Jeroen Rooseboom • 11:49, 26-12-2023 / Laatste Update: 00:24, 05-01-2024

Daar sta je dan, als drievoudig wereldkampioen in de Formule 1. Op vakantie in de Algarve wilde Max Verstappen (26) een Mercedes AMG GT huren. Alleen liet de verhuurmaatschappij dat niet toe, omdat de Nederlander nog geen 30 jaar is en in theorie te weinig ervaring zou hebben om dergelijke wagens - de AMG GT heeft een topsnelheid van 315 km/h - te besturen.

Ook buiten het F1-seizoen zoekt Verstappen graag hoge snelheden op. De drievoudige wereldkampioen vloog volgens The Sun vorige week met familie en vrienden - verdeeld over 3 privéjets - naar de Algarve in Portugal.

Door naar Brazilië

De bestemming diende als tussenstop om van daar door te vliegen naar Brazilië, waar Verstappen samen met zijn vriendin Kelly Piquet kerst zou vieren. Maar eerst was er dus de tussenstop in Portugal, waar het gezelschap 2 dagen zou verblijven. Onder meer op het programma tijdens de korte trip: een bezoekje aan het racecircuit van Autodromo Internacional do Algarve. Verstappen en co hadden de baan voor enkele uren gereserveerd.

Bedoeling was om op de luchthaven van Faro wagens te huren, waarmee ze konden racen op het circuit. En Verstappen had zijn oog laten vallen op een pareltje: een Mercedes AMG GT. De wagen haalt een topsnelheid van 315 kilometer per uur, gaat in 2,9 seconden van 0 naar 100 en kost minstens 112.000 euro.

Nog geen 30

Alleen dook er snel een probleem op. Verstappen is nog geen 30 jaar en kreeg de wagen door de regels rond de verzekering daarom niet mee. Te weinig ervaring, te jong om met dergelijke auto’s rond te rijden. Dat Verstappen zo'n beetje wekelijks in een F1-bolide aan snelheden met 330 km/h rondscheurt, telde in deze even niet. Dat de Nederlander afgelopen seizoen 19 van de 22 races won ook niet. Verstappen moest genoegen nemen met een BMW 5 Serie.

Uitzondering

Het Engelse tabloid nam contact op met het autoverhuurbedrijf. Een woordvoerder van 'Sixt' liet weten dat er voor Verstappen in het vervolg een uitzondering gemaakt zal worden. "De medewerkers van onze locatie in Portugal hebben de regels gevolgd die horen bij de verzekeringen. Ze bleven klantvriendelijk, want de heer Verstappen kreeg een ander premium-model aangeboden."

"Maar eigenlijk was dit een speciale omstandigheid en een uitzondering op de regel. Er bestaat geen twijfel over zijn rijvaardigheden en ervaring met snelle wagens. Vandaar onze verontschuldigingen. Hij kan vanaf vandaag elke auto bij ons huren die hij maar wil, op welk moment dan ook."