🐍 | Uniek obstakel! Dodelijke slang legt tenniswedstrijd stil in Australië

Matthijs Nijhuis • 13:09, 30-12-2023 / Laatste Update: 22:19, 05-01-2024

Oppassen waar je je bal slaat! Dominic Thiem en James McCabe speelden zaterdag een kwalificatiewedstrijd voor het ATP-toernooi in het Australische Brisbane, toen ze een opvallende bezoeker op de baan kregen. Een dodelijke slang betrad het veld, waardoor de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd.

McCabe pakte de 1e set met 6-2 naar McCabe, toen de wedstrijd opeens abrupt werd onderbroken. Fans zagen een oosterse bruine slang, naar verluidt 1 van de giftigste landslangen ter wereld, de baan op krioelen. Met behulp van een professionele slangenvanger (daar zullen ze er genoeg van hebben in Australië) werd het dier van een halve meter lang van het veld verwijderd.

Wedstrijdverloop

Het lijkt nogal een kunst om je concentratie dan niet te verliezen, maar beide mannen leken de ongenode gast al snel te zijn vergeten. McCabe leek zijn 1e set door te pakken tegen Thiem, de voormalig nummer 3 van de wereld, maar laatstgenoemde trok de wedstrijd langzamerhand naar zich toe om uiteindelijk de overwinning te pakken. Als de Oostenrijker nog 1 wedstrijd wint, plaatst hij zich voor het hoofdtoernooi in Brisbane.