Werk- of WK-tijd? 3 op 10 Nederlanders kijken tijdens het werk naar het WK in Qatar
i

Pro Shots

Werk- of WK-tijd? 3 op 10 Nederlanders kijken tijdens het werk naar het WK in Qatar

Trevor Wagener • 11:35, 09-11-2022 / Laatste Update: 01:46, 12-12-2023

Het WK 2022 in Qatar begint over liefst 11 dagen. Volgens VPNdiensten.nl kijkt liefst 3 op de 10 Nederlanders naar het eindtoernooi terwijl zij op hun werk zijn. Dat blijkt uit een onderzoek dat de site door Panelwizard liet uitvoeren.

Bij het onderzoek waren liefst 1.054 Nederlanders met een kantoorbaan betrokken. 62 procent van hen vindt dat hun collega's vrij moeten vragen van hun werk als zij naar de WK-duels - tijdens werktijd - willen kijken.

Werk- of WK-tijd?

Uit het onderzoek bleek dat vooral mannen van plan zijn om hun favoriete teams in de baas' tijd aan te moedigen. Volgens de proef is dat ruim 1/3e, tegenover 19 procent bij de vrouwen. Grappig: een tiende van alle respondenten uit het onderzoek vindt het WK kijken op dat moment belangrijker dan werken.

Een groepje die hards zou het wel heel bont maken: zij zouden er alles aan doen om de potjes te kunnen zien. Denk hierbij aan: ziekmelden, afspraken annuleren en smoezen bedenken. Dit geldt vooral bij mannen jonger dan dan 30 jaar (20 procent)

WK op werk kijken

Kan het samen, WK kijken en werken tegelijk? 9 procent van de ondervraagden denkt dat zijn of haar werkgever 'WK-maatregelen' gaat nemen. Met 12 procent lijken mannen huiveriger dan vrouwen (6 procent) dat hun baas op wedstrijddagen streamingdiensten blokkeert, thuiswerken niet toe laat of ineens super belangrijke vergaderingen inplant. Wij zijn benieuwd...

wij gaan dus het wk uitzenden op werk en ik kijk er onwijs naar uit om de zaak vol britten te hebben die voetbal willen kijken

— shar ◡̈ (@getawayshar) November 8, 2022