Meerdaags WK Super Mario Kart start op 23 augustus in Nederland: 'Echt een spektakel!'

Trevor Wagener • 18:01, 22-08-2022 / Laatste Update: 02:58, 12-12-2023

Mario Kart-bewonderaars, opgelet! Van 23 augustus tot en met 27 augustus vindt het WK Super Mario Kart plaats in Alphen aan de Rijn. De Esports Game Arena is het decor van hét online-karttoernooi ter wereld, dat dit jaar de 30ste verjaardag viert!

Het is de 5e editie die in Alphen wordt gehouden, schreef AD. Voorheen werd het WK meestal in Frankrijk georganiseerd. Deelnemers vanuit heel de wereld trekken naar Alphen om aldaar achter 'oude' Nintendo's te kruipen en tegen elkaar te spelen. Zaterdag is de nieuwe wereldkampioen bekend.

WK Super Mario Kart 2022

"We hebben nu 60 deelnemers", zei deelnemer Sjors Rijdam tegen AD. "De afgelopen 2 jaar hadden we, vanwege corona en reisbeperkingen, veel Nederlandse deelnemers en maar een enkele deelnemer uit andere Europese landen. Nu is iedereen er weer bij."

Dat het leuk is, is volgens Rijsdam een understatement. "Het is echt een spektakel, ook voor toeschouwers. Iedereen kent de game en er wordt soms echt op extreem hoog niveau gespeeld."

In 2023 weer

Wil je meedoen? Helaas, dat kan niet meer. Wel is er een bar (proost!) aanwezig en kunnen belangstellende toeschouwers zelf het spel spelen. Tussen 23 en 27 augustus is het WK hier LIVE te volgen.