📸 | Wielrenster start OnlyFans om weg naar Olympische Spelen te betalen: 'Zo overleef ik'

Pim Huberts • 23:23, 19-04-2023 / Laatste Update: 07:23, 12-12-2023

Alexandra Ianculescu heeft een bijzondere manier gevonden om haar ultieme droom waar te maken. De Roemeens-Canadese wielrenster wil zich kwalificeren voor de Olympische Zomerspelen. Al die koersen afgaan kost best een aardig zakcentje. Hoe betaal je dat? Ianculescu startte een OnlyFans.

Lees ook: Schotse rugby internationals gaan viraal met OnlyFans-account: ‘We gaan hard’

Hier plaatst de voormalig topschaatsster - die in 2018 zelfs op de Winterspelen van Zuid-Korea stond - geregeld pikante foto's. "Het zorgt ervoor dat ik kan overleven, mijn huur kan betalen, ik boodschappen kan doen, en het betaalt mijn kosten voor koffie en koersen. Ik deed eerst ook nog wat personal training, maar nu is het 100 procent OnlyFans", vertelde ze aan Daily Star.

Profcontract

De 31-jarige geboren Roemeense startte het erotische kanaal in 2021 met als doel binnen 2 jaar een profcontract binnen het wielrennen bekostigd te kunnen hebben. Dit lukte nog niet. Of ze de Spelen in Parijs haalt zal afhangen van haar sportieve prestaties.

Schaatsen

Ianculescu behoorde tussen 2014 en 2021 tot de beste schaatssters van Europa. Ze kwam vaak in actie op World Cups en schaatste dan ook geregeld in Thialf. 2-maal deed ze mee aan het WK sprint, maar tot échte successen kwam het niet.