<iframe width="1280" height="725" src="https://www.youtube.com/embed/6EgBEtYqqMA" title="2.0 Wout Poels &quot;Woutje&quot; Tourzegen eerbetoon" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

🎥😂 | Geniale ode aan Wout Poels: 'Kom maar efkes wisselen Woutje'

Matthijs Nijhuis • 11:05, 18-07-2023 / Laatste Update: 08:13, 12-12-2023

Misschien heb je 'm weer op WhatsApp voorbij zien komen: een mini-Wout Poels schittert in zijn eigen versie van de bekende Calvé Pindakaas-reclame! Fans van Poels zijn een aantal jaar geleden begonnen om de Nederlander te vereeuwigen als 'Woutje.' Woutje kan misschien niet voetballen, maar fietsen doet-ie als de beste! Afgelopen zondag won hij een bergrit in de Tour de France!

In onderstaande video zie je de oude versie van het filmpje. De nieuwe video (met beelden Tour de France) check je hierboven. Genieten maar!

Lees ook: Tadej Pogacar niet bang voor strijd met Jonas Vingegaard: ‘Daar worden we beter van’

De officiële reclame van Calvé kwam een aantal jaar geleden uit. Toen ging het om 'Pietertje', oftewel Pieter van den Hoogenband. De Nederlands kampioen zwemmen kon toen hij klein was niet zo lekker voetballen, maar was er als de kippen bij als de bal uit de sloot moest worden gevist. Is 'Woutje' net zo goed gelukt? Oordeel zelf!