WOW! Iconisch Maradona-shirt verkocht voor bijna 8,5 miljoen euro, duurste sportitem ooit
i

ANP

WOW! Iconisch Maradona-shirt verkocht voor bijna 8,5 miljoen euro, duurste sportitem ooit

Pim Huberts • 20:50, 04-05-2022 / Laatste Update: 22:19, 11-12-2023

Het iconische Argentijnse shirt gedragen door Diego Maradona in de kwartfinale van het WK 1986 is woensdag geveild voor maar liefst 8,4 miljoen euro. Dat Maradona een fenomeen was, wisten we natuurlijk al, maar zelfs na z'n dood blijft-ie records op z'n naam schrijven.

In de kwartfinale van het WK 1986 scoorde Maradona 2 beroemde goals. Met zijn hand scoorde de Argentijnse baltovenaar eerst de zogeheten 'hand van god' om vervolgens vanaf de middenlijn iedereen voorbij te dribbelen om z'n 2e goal te maken. Met een mooi prijskaartje van 8,4 miljoen euro is het shirt het duurste sportitem ooit. Het winnende bod was flink hoger dan de verwachte 7,1 miljoen euro.  Het vorige record stond op het New York Yankees-shirt van Babe Ruth die in 2019 verkocht werd voor een 'magere' 5,1 miljoen euro.

Mooie investering

Het shirt was in handen van voormalig Engels international Steve Hodge, die aan het einde van de wedstrijd zijn shirtje ruilde met Maradona. Sinds 2002 hing het shirtje in het voetbalmuseum in Manchester.

Wel het goede shirtje?

Eerst dacht de familie van de Argentijnse voetballer nog dat het bewuste shirt in handen was van iemand anders, en dat het shirtje van Steve Hodge het Maradona-shirt van de 1ste helft van de kwarfinale zou zijn. Het veilinghuis beweert dat er uitgebreid onderzoek is gedaan stelde vast dat het shirtje wel degelijk in de helft van de beroemde goals is gedragen, de 2e helft dus. De familie blijft ontkennen.

Onbekende koper

Wie het shirt heeft gekocht is niet bekend. De nieuwe eigenaar legde, ondanks dat niet eens zeker is of het shirtje wel echt in die 2e helft gedragen is door Maradona, zonder blikken of blozen miljoenen euro's neer. Let dus vooral even op de muren van je voetbalkantine want wie weet heeft de lokale multimiljonair het shirtje wel opgehaald.