Zaakwaarnemer Mesut Özil over leven na voetbal: ‘Özil kan E-sporter worden, hij is heel goed in Fortnite’
i

Getty Images

Zaakwaarnemer Mesut Özil over leven na voetbal: ‘Özil kan E-sporter worden, hij is heel goed in Fortnite’

Pim Huberts • 00:17, 18-06-2022 / Laatste Update: 10:03, 12-12-2023

Mesut Özil is al lang niet meer de topper die hij in 2014 was toen-ie met Duitsland wereldkampioen werd en schitterde voor Arsenal. Zijn zaakwaarnemer Erkut Sogut voorziet dan ook een mogelijke carrièreswitch, want volgens hem zou Özil een E-sporter kunnen worden.

In welk spel dan? "Mesut is echt heel goed in Fortnite. Ik denk niet dat je verbaasd moet opkijken als hij op een dag meedoet met grote toernooien", meldt Sogut.

Turks avontuur

Özil vertrok in januari 2021 van Arsenal naar Fenerbahçe, maar dat is nog geen groot succes gebleken. Met 8 goals en slechts 3 assists in 38 wedstrijden werd de Duitser 2e in de Süper Lig. Hij staat onder contract bij de Turkse club tot medio 2024, maar is al hard aan het 'trainen' voor z'n tijd na voetbal.

Laatste club

Zijn zaakwaarnemer denkt zelfs dat de Turkse club het eindstation is voor de 92-voudig international. "Ik verwacht niet dat hij nog voor een andere club zal gaan spelen. Hij zal steeds meer in E-sports gaan doen, ook zelf meer gaan spelen en misschien een E-sporter worden", vertelt-ie in een interview met The Telegraph.

E-sport

De Duitser uit Gelsenkirchen heeft al een E-sport-team genaamd M10 Esports. In Duitsland heeft Özil een speelhuis voor E-sporters om voor zijn team uit te komen. Ze spelen hier games zoals FIFA, maar dus ook Fortnite.