Zo vieren onze sporthelden oud en nieuw: Max Verstappen sluit af met een potje Mario Kart
i

Getty Images

Zo vieren onze sporthelden oud en nieuw: Max Verstappen sluit af met een potje Mario Kart

Noah Hoogenboezem • 16:47, 31-12-2023 / Laatste Update: 20:34, 08-01-2024

Het jaar is bijna voorbij en dus zijn er veel sporters die lekker vakantie aan het vieren zijn. De sporters zijn natuurlijk ook maar gewone mensen en zullen vanavond om middernacht de champagne ontkurken om het begin van 2024 te vieren. Sportnieuws.nl zet op een rijtje hoe de sporthelden oud en nieuw vieren.

Voor Max Verstappen was 2023 een geweldig jaar. De Formule 1-coureur pakte zijn derde wereldtitel op rijen brak ongeveer elk record dat er te breken viel. Hij kan dus met een goed gevoel het jaar afsluiten en doet dat op een wel heel bijzondere manier. Zijn vriendin Kelly deelt namelijk een foto van de uitslag van een potje Mario Kart. Het is alleen niet duidelijk of Max hierin ook bovenaan staat.

Ronald Koeman

Voor bondscoach Ronald Koeman gaat 2024 een heel belangrijk jaar worden. Hij wil met Oranje deze zomer Europees kampioen worden bij het EK in Duitsland. Koeman probeert dus nog even te ontspannen met zijn familie voor een druk jaar en doet dat in Dubai. Hij deelt via Instagram een foto met zijn dochter en kleindochter.

Rico Verhoeven

De kickbokser keerde in december na lange tijd afwezigheid door een blessure terug in de ring. Dat deed hij met succes, want hij versloeg Tariq Osara en verdedigde daarmee zijn Glory-wereldtitel. Verhoeven heeft zichzelf op een vakantie getrakteerd, want hij deelt een video vanaf Curaçao.

Badr Hari

Voor een andere kickbokser was 2023 sportief gezien een rampjaar. Hari verloor op pijnlijke wijze bij Glory 88 van de Est Uku Jürjendal en dat lijkt ook het einde van zijn carrière te zijn geweest. Hari lijkt zijn oud en nieuw te gaan vieren in Dubai en kan dus misschien wel een drankje doen met Koeman.

Ireen Wüst

De schaatsster stopte in begin 2022 met schaatsen nadat ze voor de vijfde Olympische Spelen op rij een gouden medaille wist te winnen. Wüst is bij deze jaarwisseling overgestapt op een andere wintersport: ze is lekker aan het skiën.

Santiago Gimenez

Voor de Mexicaanse Feyenoord-spits was 2023 een jaar vol hoogtepunten. Giménez werd met Feyenoord landskampioen en heeft er dit seizoen al achttien doelpunten inliggen. De Mexicaan is aan het wintersporten naar Zwitserland. Arne Slot zal hopen dat hij voorzichtig doet, want Bayern München-doelman Manuel Neuer brak tijdens een skivakantie zijn been en is na een jaar nog altijd niet teruggekeerd.

Dominique Janssen

Ook voor de Oranje Leeuwinnen breekt er een belangrijk jaar aan. Door een bizarre ontsnapping is Oranje nog altijd in de race voor een ticket op de Olympische Spelen. Verdediger Dominique Janssen viert de jaarwisseling in Denemarken en kreeg ook nog eens een liefdesverklaring van haar vriend op social media.

 

 

Een bericht gedeeld door Patrick Platins (@powerplate1)

Jill Roord

Haar teamgenoot in het Nederlands elftal is ook met hele belangrijke zaken bezig. Roord deelt in het Instagram story een filmpje dat ze oliebollen aan het bakken is. De voetbalster van Manchester City heeft dus meerdere talenten.

Antoinette Rijpma-de Jong

Voor de schaatswereld vallen de feestdagen juist niet in een vakantieperiode. De afgelopen paar dagen werden de NK afstanden gehouden en volgende week staat het EK alweer voor de deur. Antoinette Rijpma-de Jong gaat daarom even terug in de tijd en deelt een oude vakantiefoto om het jaar af te sluiten.

 

 

Een bericht gedeeld door Antoinette Rijpma - de Jong (@_antoinettedejong)