Australië verrast met schitterende titel bij World Cup of Darts

19 juni 2022

Australië is wereldkampioen darts! Simon Whitlock en Damon Heta wonnen in de finale van de Cazoo World Cup of Darts met 3-1 van Wales. Daarom gaat de titel toch wel enigszins verrassend naar de Australiërs.


Heta opende het bal tegen Gerwyn Price. The Heat deed zijn naam eer aan in het bloedhete Frankfurt en blies Price van de oche: 4-0.  Daarna toverde The Wizard Whitlock zijn pijltjes beter het bord in dan Jonny Clayton, waardoor Australië op een comfortabele 2-0-voorsprong kwam.


Emotionele waarde
In de koppelwedstrijd die volgde kon Australië het karwei afmaken, maar Wales overleefde een matchdart. Daarna was het de beurt aan Heta, die het opnam tegen Clayton. Clayton liep wat te knoeien en zag Heta matchdarts missen, maar The Heat bleef niet missen. Via D16 sleepte hij uiteindelijk de schitterende eindzege met een emotioneel randje binnen.

Emotioneel in de zin van het overlijden van Kyle Anderson. De zo geliefde Australische darter overleed vorig jaar op 33-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval.