๐ŸŽฅ | Bam! Michael van Gerwen pakt revanche op Wade en staat in 8e Premier League-finale

13 juni 2022

The boys are back in town. Zo luidde de walk-on van James Wade voor het laatst in de Premier League, want Michael van Gerwen pakte flinke revanche op de Engelsman en staat in de finale van de Premier League Darts 2022. In een volle Mercedes-Benz Arena te Berlijn zal de finale maandagavond gaan tussen MvG en Joe Cullen.


54 uur geleden verloor Van Gerwen nog van James Wade op de Nordic Darts Masters, en niet zo'n beetje ook. Maar maandagavond pakte-ie revanche.

Michael... wordt je wakker?
Van Gerwen had z'n koppie er niet helemaal bij in de 1e leg. Hoewel de Nederlander de wedstrijd mocht beginnen, kreeg The Machine alle ruimte om te breaken (0-1). Maar ook MvG kan er wat van, via dubbel 17 (de minst gegooide dubbel) zette ook de Brabander een break neer (1-1). De strijd was begonnen! Een 110-finish voor de voorsprong was het eerste echte wapenfeit voor Van Gerwen (2-1).

Toch op voorsprong
Eigen leg na eigen leg werden gehouden, maar toch was Van Gerwen niet de man van het initiatief in de wedstrijd. In de legs van de Engelsman, was de Nederlander simpelweg niet goed genoeg. Toch kwam De Groene Sloopkogel dankzij goede finishing en een steeds beter scoringsvermogen op een 4-3 voorsprong. Dit leek hem vertrouwen te geven want met een 11-darter werd de nummer 5 van de wereld gebroken (5-3).

De bibberitus en mogelijke angst voor de blessure aan z'n werparm leek verdwenen te zijn. Na de pauze kwam-ie op een keurige 7-4 voorsprong en maakte hij het Wade wel erg moeilijk. Wade leek het vertrouwen namelijk volkomen verloren te hebben, in 14 pijltjes brak MvG door 54 uit te gooien (8-4). Met 2 180'ers in de laatste leg zegevierde Nederlands beste darter door 48 uit te gooien. Van Gerwen naar de finale!

Debuterende Cullen schrijft geschiedenis
Eerder op de avond werd de 1e halve finale gespeeld tussen regerend Premier League-kampioen Jonny Clayton en Premier League-debutant Joe Cullen. De debuterende Engelsman speelde ongelooflijk sterk. Hij opende met een 180'er en kwam daarna al snel op een 4-0 voorsprong.

Scorend was de Welshman meer dan matig. Hij kwam pas in de 7e (!) leg op het scorebord: 6-1. The Ferret prikte er nog wel een legje bij, maar kon niet voorkomen dat Cullen zijn geniale spel voortzette en met 8-2 de pauze inging.

Meeste 180'ers ooit
Clayton mocht niets meer missen. De nummer 8 van de wereld won nog z'n eigen leg (3-8), maar dat kon de nummer 12 net zo goed (3-9). Cullen bleef maar 180'ers prikken en schreef zelfs een record op z'n naam. The Rockstar gooide de meeste 180'ers in een Premier League halve-finale ooit (11). Via tops werd Cullen de 1e verrassende finalist.