Dit zijn de 8 spelers in de Premier League Darts 2023 (en enkele opvallende afwezigen)

30 januari 2023

Pro Shots
chris-dobey-masters

De dartsbond PDC heeft maandag de 8 spelers bekend gemaakt voor de Premier League Darts, die komende donderdag al begint. De wildcards zijn uitgedeeld aan Jonny Clayton, Nathan Aspinall, Dimitri van den Bergh en Chris Dobey.


Een dag na The Masters heeft de PDC officieel de 4 resterende spelers aangewezen voor de Premier League. En dat was dit jaar een lastige klus voor de dartsbond! Zo heeft Luke Humphries, de nummer 5 van de Order of Merit, geen uitnodiging gekregen. Ook Rob Cross, verliezend finalist van The Masters en nummer 6 van de PDC ranking, ontbreekt.

Wel is er dus een Premier League-ticket voor Chris Dobey, die zondag The Masters won. Ook zijn er wildcards voor Dimitri van den Bergh, Jonny Clayton en Nathan Aspinall.
Opvallende afwezigen
Andere opvallende afwezigen zijn onder meer Danny Noppert, die vorig jaar de UK Open won (nummer 8 van de Order of Merit). En ook Ross Smith, winnaar van het EK darts, moet minimaal nog een jaartje wachten op een uitnodiging. Joe Cullen, die vorig jaar nog de finale haalde, is er ook niet meer bij.

Van Gerwen geplaatst
Van 4 spelers was al bekend dat zij mee zouden doen in de dartscompetitie van de PDC. De 4 beste spelers van de Order of Merit worden namelijk meestal altijd uitgenodigd. Dat zijn wereldkampioen Michael Smith, Peter Wright, Michael van Gerwen en Gerwyn Price. Die laatste is het overigens verboden om zijn opvallende koptelefoon opnieuw te gebruiken.

Invitatietoernooi
De overige 4 spelers zijn uitgekozen door de PDC, aangezien de Premier League (deels) een invitatietoernooi is. De dartsbond kijkt daarbij naar de resultaten van de laatste tijd, maar ook naar zaken als bijvoorbeeld amusementswaarde.

Van Gerwen recordhouder
Michael van Gerwen won het toernooi al 6 keer, waaronder de vorige editie. Hij is daarmee (samen met Phil Taylor) recordhouder. Raymond van Barneveld won het toernooi éénmaal, in 2014.