Bellen met Berry: Van Gerwen gaat pak slaag uitdelen, Barney vliegt er in 1e ronde uit

26 november 2021

Screenshot

Het laatste toernooi vóór het WK darts staat op punt van beginnen: de Players Championship Finals. Er doen liefst 11 Nederlanders mee aan de Finals in Minehead. Darter Berry van Peer licht alle Nederlanders uit én wijst zijn (overduidelijke) winnaar aan.


Door: Brian Vesseur

"Hij moet vooral tegen zo'n Price op zijn best zijn", is Van Peer duidelijk over Michael van Gerwen. "Als hij Price pakt, wint-ie het toernooi." Van Peer ziet de Welshman als topfavoriet voor de eindzege. "Kijk naar de Grand Slam: hij was daar verreweg het beste."

We nemen alle 1e rondewedstrijden van de Nederlanders onder de loep.

Michael van Gerwen – Kevin Doets
"Kevin heeft op de Pro Tour van Michael gewonnen. Het is maar net hoe Kevin met het podium omgaat. Als Michael net als vorige week gooit, denk ik dat het een pak slaag wordt. Maar als Kevin een goede wedstrijd gooit, wil ik het nog wel zien."

Dirk van Duijvenbode – Ryan Meikle
"Ik heb Ryan Meikle de laatste tijd niet echt zien gooien. Ik denk dat Dirk makkelijk gaat winnen. Geen 6-0, maar wel 6-2, 6-3, als hij gewoon normaal gooit."

Danny Noppert – Rowby-John Rodriguez
"Dat vind ik een interessant potje. Danny staat echt lekker te spelen, maar Rowby-John doet eigenlijk hetzelfde. Hij heeft zonder tourkaart het WK gehaald. Danny moet tegen Rowby-John kunnen incasseren. Hij moet zich niet laten verrassen door goede beurten van hem, dan moet het goedkomen. Echt een heel leuk potje."

LEES OOK: Dit is het programma van de 1e ronde bij Players Championship Finals (met 11 Nederlanders)

Martijn Kleermaker – Scott Mitchell
"Een oude BDO-wedstrijd! Martijn gooit heel snel en Mitchell gooit heel traag. Als Martijn zich niet laat irriteren door dat trage spel – waarvan ik denk dat hij dat niet doet – denk ik dat hij wel wint."

Jermaine Wattimena – Rob Cross
"Eerlijk is eerlijk, ik denk dat Rob Cross hard gaat winnen. Als Jermaine zijn oude niveau laat zien, dán wordt het een leuk potje. Hij is veel afgevallen, dat lijkt me elke keer wennen aan het nieuwe lichaam. Wél respect voor, natuurlijk."

Ron Meulenkamp - Krzysztof Ratajski
"Ron wint vaak wel de 1e ronde, 2e ronde. Mensen hebben het áltijd moeilijk tegen Ron. Het is op de een of andere manier altijd spannend als hij speelt. Maar toch denk ik dat Ratajski wint, met zijn niveau van de laatste tijd. Hij heeft laatst ook een Pro Tour gewonnen. Het wordt 6-4, 6-5."

Raymond van Barneveld – Maik Kuivenhoven
"Ik moet eerlijk bekennen dat ik Barney niet echt super vond bij de Grand Slam. Het was wel goed om hem weer te zien en zo zal hij het zelf ook gezien hebben. Ik vind Maik nooit slecht gooien, hij heeft een hoge ondergrens. Heel constant. Ik denk dat het een 6-5’je wordt, voor Maik."

Jelle Klaasen – Vincent van der Voort
"Vincent is altijd een lastige, ik denk dat hij gewoon gaat winnen. Het is vaak wel een spannend potje bij die twee, dus dit keer ook weer. Ik denk dat Jelle er wel klaar voor is, ondanks dat hij pas later is opgeroepen."