Callan Rydz naar kwartfinale World Matchplay door onverwachte zege op Rob Cross

Lawrence Lustig/PDC

Brian Vesseur • 23:03, 20-07-2021 / Laatste Update: 02:06, 08-01-2024

Callan Rydz staat in de kwartfinale van de World Matchplay! In de 1e wedstrijd op dinsdagavond won hij nét aan van Rob Cross. Het werd 11-8. Dat mag toch wel een kleine verrassing worden genoemd.

De Engelse Rydz begon heel matig aan de wedstrijd. Hij pakte bijvoorbeeld zijn 2e leg op deze manier:

Cross kwam met 3-2 en met 5-3 voor, maar gaf het daarna volledig uit handen. Zo mocht Rydz een paar keer een bullseye-finish gooien:

Rydz kwam uiteindelijk op matchpoint door een 170-finish te gooien: 10-8!

Kwartfinale

In de kwartfinale neemt Rydz het op tegen Luke Humphries of Krzysztof Ratajski. Die 2 darters nemen het later dinsdagavond tegen elkaar op. Cross won in de 1e ronde van Ross Smith, Rydz van Glen Durrant.

MvG

Michael van Gerwen is de enige overgebleven Nederlander in het toernooi. Hij komt woensdag in actie tegen Ian White. In de 1e ronde werden Jermaine Wattimena, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert uitgeschakeld.